Цікавий відпочинок:

Про карпатські бджоли PDF  | Друк |
Новини - Загальні новини
Неділя, 01 квітня 2012 18:59

З 15 по 16 березня  2012 року в Карпатському національному природному парку (Івано-Франківська обл.) відбулась науково-практична конференція «Збереження та відновлення карпатської бджоли». Організатором конференції було Міністерство екології та природних ресурсів та Департаменту заповідної справи України.

Цікавим було те, що вчені на конференції вказали, що 80-90% роботи запилювання в природі виконують бджоли і лише 10-20% – дикі комахи-запилювачі. При цьому бджоли запилюючи сільськогосподарські культури, сприяють збільшенню врожайності їх на 25-40%.

Відомо, що завдяки бджолам ми маємо мед, віск, бджолину обніжку (пилок) пергу, маточне молоко, бджолину отруту, трутневий гемогенат, прополіс і ще цілий ряд лікувальних продуктів.

Дослідження карпатських бджіл в Україні проводиться давно. Ці дослідження проводять переважно пасічники. На конференції запланували створити науковий центр з довготривалою державною підтримкою ведення племінної справи та захисту корінних аборигенних місцевих карпатських бджіл.

 
Сколе - Карпати.інфо