Цікавий відпочинок:

Невиспані ведмеді у Бескидах PDF  | Друк |
Новини - Загальні новини
Неділя, 29 березня 2015 12:16

Цього року ми маємо дуже теплу зиму та ранню весну. Такі кліматичні зміни приводять до того, що ведмеді завчасно прокидаються із зимової сплячки, є голодними і роздратованими. На території Національного природничого парку "Сколівські Бескиди" є велика популяція ведмедів, тому ці тварини весною можуть становити небезпеку для туристів. Тому слід бути обережними в Карпатських горах в межах заповідника.

Цієї весни вже були випадки нападу ведмедя на людину поблизу села Майдан Сколівського району. Про один із таких випадків пише газета Високий Замок. Автор статті "Невиспаний ведмідь напав на шукача оленячих рогів", Іван Фаріон, пише про жителів села Майдан, які подались в урочище "Кочанів" шукати оленячі роги, тому що такі олені весною скидають свої роги. На одного хлопця напав ведмідь. Його друзям з допомогою палиць вдалося відігнати ведмедя. Хлопцю пощастило, так як отримані рани були незначні та не загрожують його життю.

Василь Бандерич, директор Національного природничого парку "Сколівські Бескиди", коментує подію: "У взаємовідносинах звіра і людини вина лежить на останній. Ведмідь сприймає людину як агресора, який вторгся на його територію, тому змушений захищати свої володіння. Людина повинна вважати на це, бути свідомою своїх дій, контролювати власну поведінку... не треба, ризикувати життям, переконуватися у тому, що ведмеді є у Бескидах, не треба турбувати їх. Особливо у весняний період, коли вони після зимового сну виснажені, а тому - агресивні."

 

 
Сколе - Карпати.інфо